حفظ سلامتی در ماه خدا/ پیام سلامتی

شروع سال 1402، نوروز مصادف بود با شروع ماه رمضان، ماه میهمانی خدا که اتفاقا بعد از پایان آن، بسیاری از افراد، از نظر سلامتی دچار عارضه می‌شوند؛ این در حالی است که ماه رمضان بهترین زمان برای تغییر سبک زندگی و سلامتی است؛ مسئله‎ای که اتفاقا در برخی از مواقع برعکس عمل کرده و حتی خود بیماری‌زاست.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ وعده افطار یکی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه داشته باشید. وعده افطار و سحر متعادل و سالم، انرژی مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند، بر خلاف یک افطار و سحری، حجیم که اغلب می‌تواند باعث احساس ناراحتی در معده شود. بسیاری از افراد بعد از پایان ماه رمضان، به انواع مختلفی از بیماری‌ها، از جمله چاقی، قند و چربی و حتی افزایش فشار خون مبتلا می‌شوند؛ در ادامه درباره نکاتی که باید توجه کنیم، گفته‌ایم.

سالم انتخاب کنید:

انتخاب درستی از گروه‌های مختلف مواد غذایی شامل غلات، میوه‌ها و سبزیجات، گوشت و حبوبات و لبنیات در برنامه غذایی خود، در وعده‌های افطار و سحری، انتخاب کنید. به عنوان مثال، در بیشتر موارد نان سبوس دار، ماکارونی یا برنج را انتخاب کنید، سبزیجات و میوه، گوشت بدون چربی، ماهی و مرغ بدون پوست را به اندازه مصرف کنید. به جای شیر و لبنیات پرچرب از گزینه‌های کم چرب استفاده کنید که منهای کالری اضافی میزان کلسیم مورد نیاز بدنتان هم تامین شود. از روغن و شیرینی‌ها نیز خیلی کم استفاده کنید. روغن و شیرینی‌ها هم می‌تواند شما را چاق کند و هم این که به صورت کاذب شما را سیر کند.

سالم بپزید:

سبزیجات را برای چند دقیقه بخار پز کنید تا از طعم ترد آن‌ها لذت ببرید؛ با انجام این کار، میزان ویتامین سبزیجات را که در صورت پخت و پز طولانی از دست می‌رود، حفظ می‌کنید. غذاهای اصلی خود را با انواع سبزیجات طبخ کنید، مصرف چربی و نمک که می‌تواند برای سلامت قلب و به طور کلی برای سلامت بدن، مضر است، کاهش دهید. سوپ می‌تواند مایعاتی را که بدن از دست داده است، فراهم کند، به جز این، سوپ یک منبع غنی از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است که به افزایش ایمنی بدن کمک می‌کند.

کنترل کنید:

خوردن وعده غذایی حجیم ممکن است به اضافه وزن شما منجر شود، همچنین می‌تواند باعث باد کردن معده و احساس ناراحتی شود؛ بنابراین به یاد داشته باشید که در مقدار غذایی را که می خورید میانه روی کنید، اگر گرسنه‌اید، می‌تواند وعده‌های غذایی را خورد کنید و در فواصل زمانی متفاوت، یک ساعته و حتی نیم‌ ساعته، حجم کمی ماده غذایی مصرف کنید. با این کار هم خود را سیر می‌کنید و هم با مصرف مواد غذای که اتفاقا هضم آن‌ها هم متفاوت است، می‌توانید خود را سیر نگه دارید و البته چاق هم نشوید.

متعادل کنید:

برای این که یک وعده‌ی غذایی خوب و متعادل داشته باشید، وعده‌ غذایی خود را را به ۳ بخش تقسیم کنید؛ به عنوان مثال، یک قسمت از غذای خود را با کربوهیدرات و دیگر جایگزین‌های آن، یک قسمت دیگر را با گوشت و جایگزین‌های آن‌ها، و نیمی از بشقاب خود را به سالاد و سبزیجات پخته شده اختصاص دهید. این برنامه نیازهای غذایی بدن شما را بدون اینکه لزوما کالری اضافی دریافت کنید، شامل می‎شود و البته شامل همه مواد غذایی هم است.

ضروریات را مصرف کنید:

برای افزایش سلامت قلب خود، یک قاشق روغن زیتون به سالادتان، اضافه کنید. به جای آب میوه‌های شیرین و یا مصرف نوشابه، شیر را به عنوان یک نوشیدنی تازه بنوشید، زیرا شیر مقدار زیادی کلسیم دارد. مصرف میوه‌های خشک می‌تواند پس از یک روز طولانی روزه داری به عنوان یک منبع فوری انرژی‌زا به شما کمک کند؛ بنابراین از برنامه مصرف ضروریات استفاده کنید، کاری که می‌تواند به سالم‌خوری شما هم منجر شود.

متفاوت بخورید:

چسبیدن به یک نوع غذا برای افطار و سحر، ممکن است بدن شما را از داشتن مواد مغذی به اندازه کافی محروم کند و از عملکرد مناسب آن جلوگیری کند. بنابرین مواد غذای متنوع وگوناگون را در وعده‌های افطاری و سحری، انتخاب کنید.

 

مشاهده ۲۳
/
۱۴۰۲/۰۱/۱۵- ۱۰:۴۴
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است