اقدامات مرتبط با ظرفیت سازی و توسعه داوطلبی

 

راه اندازی خانه‌های هلال

خانه‌های هلال مراکزی است با ساختار داوطلبی بدون نیروی انسانی رسمی، پیمانی یا قراردادی درسطح محلات شهرها و روستاها که توسط اعضاء، داوطلبان، خیرین، نیکوکاران و واقفین اداره می‌گردد و جمعیت هلال احمر پیرو بند 11 مصوبات اولین صورتجلسه نشست شورای عالی مدیریت بحران کشور در سال 1394 ابلاغیه رییس جمهور محترم، مکلف به راه اندازی آنها شده است.

خانه‌های هلال، نوعی هلال احمر کوچک جهت انجام اقدامات اجرایی جمعیت در راستای افزایش تاب آوری جوامع محلی به شمار می روند که در سطح شهرها  از سوی مردم، خیرین و نیکوکاران و با همکاری شهرداری‌ها، مساجد و اصناف و در سطح روستاها از سوی دهیاران، بخشداران و با مشارکت فرمانداری‌ها و شعب جمعیت هلال احمر تجهیز و مدیریت می‌شوند. باتشکیل خانه‌های هلال تمام ظرفیتهای خدمت رسانی جمعیت هلال احمر مبتنی بر نیاز هر منطقه شامل آموزش با محوریت خود امدادی در حوادث طبیعی و محرومیت زدایی احصا و به کار گرفته می‌شود.

در همین راستا تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت مدیریت های محلی در مواقع عادی و بحران و توسعه مشارکتهای محلی در ایجاد شبکه‌های اجتماعی منعقد گردید. مهمترین رویکرد این تفاهم نامه جذب دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستا به عنوان نیروی داوطلب در جمعیت هلال احمر و ارایه آموزش های عمومی، تخصصی و امداد ونجات به آنها برای ارتقای سطح آمادگی جامعه روستایی جهت آمادگی و مقابله با بلایا و حوادث از طریق خانه‌های هلال روستایی می‌باشد.

راه اندازی و  توسعه بانک امانات تجهیزات پزشکی

وقف و امور خیریه یکی از تمدن سازترین و تاثیرگزارترین گزاره‌های دینی- فرهنگی است که باید با برنامه ریزی مناسب، نقش و تاثیر حضور آن در عرصه‌های مختلف اجتماعی – فرهنگی و اقتصادی توسعه یابد.

از این رو سازمان داوطلبان در راستای دستیابی اهداف خود که همانا یاری رساندن به محرومان است به پشتوانه‌هایی در احکام اسلامی‌توجه دارد و بر آن است  با این شیوه هم ارزشهای اسلامی را زنده دارد و هم از این طریق به برنامه‌های خود جامه عمل بپوشاند.

لذا یکی از این راهکارها بهره گیری از سنت حسنه هبه می‌باشد که در قالب طرح بانک تجهیزات پزشکی امانی مدنظر قرار گرفته است.

لزوم راه اندازی و گسترش بانک امانات پزشکی

  •  نهادینه سازی فرهنگ وقف و امور خیریه بین اقشار جامعه
  • ساماندهی و ارتقاء سطح مشارکت داوطلبان،خیرین و واقفین در خصوص وقف و امور خیریه
  • ایجاد فرصتی  مناسب جهت شناسایی وجذب حداکثری واقفین
  • فرهنگ سازی و بسترسازی بمنظور ایجاد فرهنگ مشارکت اجتماعی آحاد مردم در قالب گروههای مسئولیت پذیر و فعال در عرصه    امور خیریه
  • ظرفیت سازی و تقویت احساس مسئولیت پذیری و ایجاد اعتماد عمومی
  • ایجاد انگیزه و راهکارهای  مشوق  و مناسب برای گسترده کردن شبکه اجتماعی خیرین  و نیکوکاران واقف

طرح مشارکت اجتماعی ایرانیان

 سازمان داوطلبان درراستای دستیابی به اهداف جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران موضوع  ماده2  اساسنامه جمعیت همواره در جهت تسکین آلام بشری و کمک به امر سلامت جامعه، تهیه دارو و وسائل و تجهیزات پزشکی موردنیاز مراکز درمانی و نیازمندان جامعه تلاش می نماید. بر این اساس در راستای ایفای رسالت ذاتی خود و کمک به تحقق نظام متعالی، طرح مشارکت اجتماعی ایرانیان را به همت جامعه پزشکی و پیراپزشکی داوطلب در سراسر کشور اجرا می نماید.

گفتنی است در این طرح از ظرفیت خیرین و نیکوکاران و افراد حقیقی وحقوقی جامعه، مراکز درمانی شامل : بیمارستانها ، داروخانه‌ها  کلینیک ها ، آزمایشگاه‌ها ، مراکز تصویربرداری و.... که تمایل به ارائه خدمت داوطلبانه درمانی به بیماران نیازمند را دارند استفاده می‌گردد

اهداف اصلی طرح مشارکت اجتماعی ایرانیان:

  1. بهبود خدمات بهداشت درمانی به اقشار نیازمند و محروم
  2. افزایش همکاری‌های داوطلبانه بهداشتی درمانی کادرهای تخصصی به منظور مساعدت در درمان بیماران نیازمند
  3. گسترش زمینه تعامل و همکاری سازنده با پزشکان، پیراپزشکان ، مراکز درمانی در خدمات انساندوستانه
  4.  تلاش در راستای کاهش هزینه‌های درمانی بیماران نیازمند

    بهره گیری از شیوه‌های نوین در جمع آوری کمکهای مردمی

    به منظور هویت بخشیدن به خدمات داوطلبانه جمعیت هلال احمردر عرصه جذب کمک های مردمی و ارتقای روحیه تعاون و مشارکت مردم، هدایت و بهره برداری صحیح از توانمندیهای مالی اعضای داوطلب و اقشار مختلف جامعه به نفع نیازمندان و آسیب دیدگان درزمان‌های عادی، حوادث، سوانح و همچنین ایجاد منابع پایدار درآمدی،اقداماتی در جهت سازماندهی کمک های مردمی در دستور کار سازمان داوطلبان قرار گرفته است.

    برخی اقدامات صورت گرفته

    • راه اندازیUSSD اختصاصی جمعیت با کد #112*
    • راه اندازی منوی نیکوکاری بر روی دستگاه‌های کارتخوان
    • راه اندازی درگاه اینترنتی IPG  به منظور جلب مشارکتهای مردمی
    • ایجاد منوی جمعیت هلال احمر در دستگاه‌های خودپرداز بانکهای عامل
    • ارتباط با موسسات جمع سپاری مالی جهت جمع آوری کمک های مردمی‌به نفع نیازمندان
    • ایجاد منوی جمع آوری کمک های مردمی در اپلیکیشن‌های مطرح                                                                 راه اندازی باشگاه مددکاران اجتماعی

      در این طرح مددکاران سازمان یافته و منتخب ضمن تکمیل فرآیندهای عضویت  شامل ارائه  مشخصات  فردی و دوره‌ها و ساعات آموزشی تخصصی در این زمینه رتبه بندی و جهت کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از بحران‌ها به کار گرفته می‌شوند این مددکاران شناسنامه‌دار علاوه بر حضور در هنگام حوادث و سوانح حمایت‌های روانی، تاب‌آوری زنان، کودکان و سالمندان و همچنین بازتوانی افراد پیش از حادثه، حین حادثه و پس از حادثه را انجام خواهند داد.

      اهداف اصلی باشگاه مددکاران اجتماعی:

      •  ارتقای میزان اثربخشی اقدامات و فعالیت های بشردوستانه جمعیت هلال احمر در سطح ملی و فراملی
      •  طراحی ساختاری مناسب به منظور ارتقاء سطح مهارتهای علمی و عملی مددکاران اجتماعی            تعامل با شکل های مردم نهاد

        مطابق آیین نامه خدمات داوطلبانه، جمعیت هلال احمر از خدمات داوطلبان حقیقی و حقوقی بهره مند می‌گردد. داوطلبان حقوقی شامل بنگاههای اقتصادی، موسسات و سازمانهای دولتی یا غیردولتی که در برنامه‌های انساندوستانه، امدادی و خیریه جمعیت مشارکت دارند و از آن حمایت می نمایند، می‌باشد. به ویژه ساماندهی تعامل با تشکل های مردم نهاد از اهداف بلند مدت جمعیت هلال احمر می‌باشد به نحوی که یکی از برنامه‌های 22 گانه برنامه پنجساله جمعیت با عنوان تسهیل گری و کمک به توانمند سازی و افزایش بهره وری سازمان‌های مردم نهاد در انجام فعالیتهای بشردوستانه (کد برنامه413) به این موضوع پرداخته است. در همین راستا و با هدف ساماندهی جمع آوری کمکهای مردمی در کشور و پیشگیری از ارایه حسابهای شخصی جهت جمع آوری کمکهای نقدی مردمی در زمان حوادث و بلایا و ایجاد نظم، پس از وقوع سیل فراگیر کشور در نوروز 1398، ترتیبی اتخاذ گردید که کلیه کمکهای نقدی مردمی در حسابهای جمعیت متمرکز شده و ارائه خدمات نقدی به افراد آسیب دیده از محل و از طریق جمعیت هلال احمر صورت پذیرد. همچنین کمیته ای با عنوان کمیته همکاری مشترک بین سازمان داوطلبان و تشکل های مردم نهاد تشکیل گردید که این امر موجب انسجام و هماهنگی بین سازمانهای خیریه و جلوگیری از موازی کاری در این حادثه گردید. همچنین به منظور تسهیلگری تعامل با تشکل های مردم نهاد، تیپ تفاهم نامه یکسان تهیه و تدوین گردید. 

مشاهده ۱۱
/
۱۳۹۹/۰۵/۰۱- ۰۸:۵۰
/
0
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است