روایت داوطلبان بی ادعا در مسیر خدمت به زائران

داوطلبان هلال احمر سال‌هاست که دوشادوش هم در این صف ایستاده‌اند تا خدمتگزاری را تمام کنند. داوطلبان گمنامی‌که در موسم اربعین به صف می‌ایستند تا یاریگر زائران حسینی باشند.

به گزارش روزنامه شهروند؛ دوشادوش هم ایستاده‌اند؛ در صف طولانی خدمتگزاری، در صف کار داوطلبانه، کار جهادی فارغ از جنس و سن و مدرک، زنجیره‌ای از ایثار و فداکاری تشکیل داده‌اند.

خدمت داوطلبانه در مرزهای اربعین روایت دیگری دارد. مردان و زنانی که دوشادوش همبه خط شده‌اند تا در مرزهای نهگانه کشور و در خاک عراق خدمت‌رسانی کنند. قصه‌های داوطلبان بی‌ادعا در جاده‌های اربعین درخشان است. قصه‌هایی از جنس انسان‌دوستی، تسکین آلام بشری و خدمت به همنوع.در عروس زاگرس؛ شاهرراه زوار کربلا، مرز مهران در ایلام، زنان و مردان روز را به شب پیوند می‌زنند تا یاریگر سیل عظیم زواری باشند که به جاده‌های اربعین سرازیر می‌شوند.

هلال‌احمر امسال در مهم‌ترین و ویژه‌ترین قرارگاه خدمات گسترده‌تری برای زوار حسینی تدارک دیده است.خدمات خیاطی، شست‌وشوی البسه و زائریار امکاناتی است که در کنار تجهیزات و خدمات دیگر، امسال در این مرز به زائران ارائه می‌شود.یاریگر سالمندان و افراد کم‌توان در هر ٢٤٤٠ زن و مرد در قسمت زائریار هستند. ١٦ زن و مرد در بخش شست‌وشوی البسه به زوار خدمات می‌دهند. ٢٤داوطلب هم در خیاط‌خانه به زائران کربلا خدمت‌رسانی می‌کنند.

داوطلب نمونه کشور، خانوادگی به زوار خدمت‌رسانی می‌کنند
معصومه مرادیان ٥٢سال دارد و از ٢٣سال گذشته عضو جمعیت هلال‌احمر شده است. نامحدود در کارنامه‌اش فعالیت‌های داوطلبانه به ثبت رسیده. کارمند صداوسیماست، بامدرک کارشناسی‌ارشد در رشته علوم‌تربیتی. خانم مرادیان به وقت خدمت حاضر است درسیل، زلزله، خدمت‌رسانی در زمان اربعین، کمک به شهرداری یا حتی غسل متوفی در زمان کرونا. کارنامه‌ای درخشان از خدمت داوطلبانه دارد. در سال ٨٦ داوطلب نمونه هلال‌احمر شد و در سال ٨٧ کارمند نمونه صداوسیما.

«از خدمات داوطلبانه هراسی ندارم و استقبال می‌کنم، هر خدمت و کاری باشد من هستم. خانه‌ام در ایلام است، اما از زمانی که مرز باز شده، به وقت اربعین به زوار خدمت می‌کنم. فرقی نمی‌کند چه کاری باشد، می‌خواهد کمک در تمیزی شهر باشد یا شستن لباس و خیاطی یا حتی کمک به زائران سالمند.» معصومه مرادیان که در تب‌وتاب آزمون دکتری است، در هلال‌احمر هم کمک‌های اولیه آموزش می‌دهد. او امسال با فراهم‌شدن امکانات جدید در مرز مهران در قسمت زائریار خدمات می‌دهد. خانم مرادیان به «شهروندمی‌گوید: «١٠٠ویلچر در مرز مهران تعبیه شد. ویلچرها برقی هستند. ٤٠داوطلب در این قسمت در سه شیفت خدمت‌رسانی می‌کنند. در این قسمت، سالمندان و افراد کم‌توان را که قادر به حرکت نیستند، با ویلچر از پایانه مرز مهران به سمت میدان زائر، گاهی هم تا دم پایانه اتوبوس‌ها می‌بریم. مسافت رفت‌وبرگشت ٢کیلومتری هست. وقتی سالمندان را با ویلچر حرکت می‌دهم یاد پدر و مادرم می‌افتم که دیگر نیستند و چند سال پیش فوت شدند.»

معصومه در این مسیر تنها نیست به همراه همسر، دختر و پسرش به زوار خدمت‌رسانی می‌کند. او در زمان کرونا هم در غسال خانه‌ها نقش پررنگی داشت. «در زمان کرونا ترس و وحشت حاکم بود. کمتر کسی حاضر می‌شد مردگان را غسل دهد. داوطلبانه در یکی از غسالخانه‌های شهر مشغول به‌کار شدم. حتی در این چند سال، پس از حرکت زوار با کمک خانواده‌ام آشغال‌ها را از سطح شهر جمع کردیم.»

استاد دانشگاهی که برای زوار خیاطی می‌کند
سمیه بختیاری زن دیگری است که در عروس زاگرس خدمات داوطلبانه ارائه می‌دهد. ٣٤سال و مدرک دکتری فیزیولوژی دارد. فعال بسیج است و از ١٨سال گذشته عضو جمعیت هلال شده است. در همه اربعین‌ها در مرز مهران کمک‌رسان بوده، اما تا به حال پایش به کربلا نرسیده است. او امسال در قسمت خیاطی به زوار خدمات می‌دهد. لباس‌ها، کیف و کفش‌شان را که پاره است، می‌دوزد. بختیاری یکی از ٢٤ زن و مردی استکه در این قسمت کار می‌کنند. تازه‌عروس است و آرزوی دیدن کربلا را دارد. او درباره علت حضورش در هلال‌احمر به «شهروند» می‌گوید: «به کارهای گروهی علاقه داشتم. می‌خواستم نقشی در کم‌کردن درد و رنج و آلام بشری داشته باشم، به همین علت وارد خانواده هلال‌احمر شدم.»

سمیه در دانشگاه آزاد مدرس است و در جمعیت هلال‌احمر هم کمک‌های اولیه و مخاطرات و پایه داوطلبان آموزش می‌دهد. این استاد دانشگاه از روند کاری این روزهایش در مرز مهران می‌گوید: «از ساعت ٧صبح تا ١١شب در قسمت خیاطی کار می‌کنم. ساعت کاری‌مان چرخشی است. در زمانی کوتاه لباس، کیف و کفش زوار را رفو می‌کنیم. تعدادمان در این بخش زیاد است، بنابراین در مدت زمان ٥ تا ١٠دقیقه لباس پاره‌ شده یاکیف و هر وسیله دیگر به زائر بازگردانده می‌شود.»

استقبال زائران از شرایط خوبی که هلال‌احمر فراهم کرده است

پرستو زنگنه هم داوطلب دیگری است که از سال ٧٩ عضو جمعیت هلال‌احمر شده است. کارشناسی رشته حقوق دارد و در شاهراه زوار کربلا خدمت‌رسانی می‌کند. علت حضورش در هلال‌احمر را یک حادثه می‌داند. او به «شهروند» از ماجرای عضویتش به جمعیت هلال‌احمر می‌گوید: «سال آخر دبیرستان بودم. پدرم سال ٧٨ سکته قلبی کرد، هیچ اطلاعاتی از کمک‌های اولیه نداشتم، حتی نمی‌دانستم سکته چیست. پدرم می‌خواست که او را به راست یا چپ بچرخانم و من هم انجام می‌دادم. او را می‌خواباندم یا به درخواستش می‌نشاندم. تمام کارهایی که اشتباه و غلط بود. کارهایی که نباید انجام می‌دادم. پس از مرگ پدرم تصمیم گرفتم عضو جمعیت هلال‌احمر شوم تا کمک‌های اولیه را یاد بگیرم و در زمان بحران استفاده کنم و همین مسئله باعث شد در جمعیت هلال‌احمر ماندنی شوم.»

خانم زنگنه در کنار ١٥ داوطلب این بخش در قسمت شست‌وشوی البسه کار می‌کند. «لباس‌های زوار را تحویل می‌گیریم و در لباسشویی‌های که شرکت اسنوا در اختیار جمعیت قرار داده، شسته می‌شود. حدودا ٨ تا ١٠ دقیقه طول می‌کشد تا لباس و پتو‌های زائران شسته شود. طنابی در کنار کانکس‌مان وجود دارد، دقایقی هم لباس‌ها را روی طناب پهن می‌کنیم و سپس تحویل زائران می‌دهیم.»

او در مورد استقبالی که زائران از این بخش کرده‌اند، می‌گوید: «شرایط خوبی را هلال‌احمر مهیا کرده است. زائران در بین راه جایی برای شست‌وشوی البسه نداشتند و دغدغه‌ آنها بود که با درایت هلال‌احمر این مشکل حل شد.»

امدادرسانی به ۴۳۰ متاثر از سیل، آبگرفتگی و رعدوبرق

در مدت ٧٢ساعت به ۴۳۰ نفر متاثر از سیل، آبگرفتگی و رعدوبرق در استان‌های آذربایجان‌غربی و شرقی، اردبیل و زنجان امدادرسانی شده ‌است. سه نفر در این حوادث جان باختند.

سرپرست سازمان امدادونجات در این‌باره گفت: «در ۷۲ ساعت گذشته عملیات امدادرسانی در آذربایجان‌غربی و شرقی، اردبیل و زنجان انجام شد. یک نفر در اثر سیل در استان زنجان و دو نفر به‌ دلیل برخورد صاعقه در شهرستان خوی جان باختند.»
 او افزود: «۲۸۶ نفر مجبور به ترک منزل و اسکان اضطراری در چادرهای هلال‌احمر شدند و امدادگران موفق شدند با استفاده از پمپ و تجهیزات دیگر آب را از ۳۲ منزل مسکونی تخلیه کنند.»

بابک محمودی گفت: «در ۷۲ ساعت گذشته ۵۵ دستگاه چادر اسکان اضطراری، ۴۴۴ تخته پتو، ۱۰۲ تخته موکت، ۸۱ ثوب البسه و ۶۴ بسته موادغذایی در میان حادثه‌دیدگان توزیع شده است.

مشاهده ۳۳
/
۱۴۰۲/۰۶/۱۱- ۲۰:۱۴
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است